ADIC, het Antwerps Drug Interventie centrum biedt gespecialiseerde residentiële en ambulante hulp aan druggebruikers waarbij de levenskwaliteit, de autonomie t.a.v het druggebruik en de maatschappelijke integratie, maximaal gestimuleerd worden.

www.adicvzw.be

De Sleutel situeert zich binnen de gezondheidszorg en richt zich naar mensen met drugsproblemen en risicogroepen met een aanbod van preventie, crisisopvang, ambulante en residentiële hulpverlening en werkgelegenheid in Vlaanderen en Brussel.

> www.desleutel.be

De Spiegel heeft een drievoudig behandelaanbod, verdeeld over twee vestigingen: een residentieel crisisprogramma en therapeutische gemeenschap met tussenhuis te Kessel-Lo  (bij Leuven) en een ambulant behandelprogramma met mogelijkheid tot substitutiebehandeling te Asse.

> www.despiegel.org

European Federation of Therapeutic Communities, the European Federation supporting the psychopedagogical approach helping drug addicts to return to a drug free life style.

> www.eftc-europe.com

Katarsis is een revalidatiecentrum voor mensen met een afhankelijkheidsproblematiek te Genk

> www.katarsis.be

Kompas is een behandelingscentrum voor druggebruikers met drie soorten behandelingen: ambulante zorg, residentiële crisisopvang en het kort therapeutisch programma De kier. Het werkingsgebied ligt voor de residentiële werking op West-Vlaanderen en ambulant op verschillende locaties nl. Kortrijk, Roeselare, Menen, Ieper, Waregem en Torhout.

www.kompasvzw.be

Trempoline est un centre d'aide aux personnes toxicomanes et leurs proches a Chatelet.

> www.trempoline.be

VAD, de vereniging voor Alcohol- en andere drugproblemen overkoepelt het merendeel van de Vlaamse organisaties die werken rond dit thema.

> www.vad.be

De vakgroep Orthopedagogiek is één van de tien vakgroepen binnen de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent met bijzondere expertise betreffende verslaafdenzorg.

www.orthopedagogiek.ugent.be

Drugpunt is de roepnaam van acht intergemeentelijke drugpreventiediensten in Oost-Vlaanderen. U kan er terecht voor informatie, (ondersteuning bij) drugpreventie, advies en begeleiding bij beginnende drugproblemen.

> www.drugpunt.be