Deze aanvraag betreft de aanschaf van een aantal fietsen voor de bewoners van De Kiem, een therapeutische leefgemeenschap voor drugverslaafden  te Gavere. 

De behandeling in Gavere duurt ongeveer een jaar. We willen onder andere onze bewoners  leren op een realistische manier in het leven te staan. Om zich te kunnen verplaatsen raden we hen aan om hun eigen fiets mee te brengen of - indien ze de financiële mogelijkheden hebben - een eigen fiets aan te kopen. De bewoners verplaatsen zich met de fiets bv. naar het station en  naar het halfweghuis van De Kiem in Merelbeke, of voor groepsactiviteiten naar bv. het zwembad (Deinze, Merelbeke; Waregem), naar Gent, etc.

Veel cliënten hebben echter een zeer beperkt inkomen en hebben daar bovenop vaak nog heel wat schulden. De Kiem wil daarom een tiental fietsen aankopen, waar de minst kapitaalkrachtige bewoners kunnen gebruik van maken tot ze over een eigen fiets kunnen beschikken. Op die manier hoeft dit alvast hun drugvrije re-integratie niet in de weg te staan. 

We denken aan stevige stadsfietsen zoals de gele studentenfietsen of de blue bikes van de NMBS. Een budget van 1000,- € is hierbij goed voor twee tot drie fietsen. Uiteraard geven we een fiscaal attest aan wie ons wil sponsoren.

Download hier het volledige dossier.