Deze aanvraag betreft het aanschaffen en plaatsen van enkele kinderspeeltoestellen in de tuin van ons halfweghuis.

De Kiem onderscheid zich in zijn residentieel aanbod van andere behandelcentra in Vlaanderen, door ex-verslaafde moeders (of vaders) de kans te bieden samen met hun jonge kinderen opgenomen te worden. Zij verblijven in een aparte unit, de Tipi genaamd, vlak naast onze therapeutische gemeenschap (TG) te Gavere. De kinderen gaan overdag naar een onthaalmoeder of school in de buurt, terwijl de ouders hun drugbehandeling volgen in de TG.
’s Avonds, op woensdag-NM en in de weekends zorgen de ouders in de Tipi zelf voor hun kinderen, met ondersteuning vanuit de begeleiding.
Na een behandeling van ongeveer 12 maanden gaan ouder en kind(eren) over naar ons halfweghuis te Merelbeke. Het betreft hier een nieuwbouw en een gerenoveerde woning met in totaal 7 individuele en 4 duo-kamers en twee aangepaste ouder en kind-studio’s. In deze fase ligt de nadruk op de re-integratie in de samenleving en het opnieuw uitbouwen van een drugvrij leven.

Als sluitstuk op de bouw- en verbouwingswerken, hadden we graag in de tuin van het halfweghuis enkele kinderspeeltoestellen geplaatst. Uiteindelijk verblijven ouder en kind er toch 6 tot 8 maanden en dus is wat speelmogelijkheid in eigen tuin zeker welkom.

Voor het leveren en plaatsen van een duurzame en kind veilige schommel met glijbaan, een zandbak en een schommelpaardje zitten we al gauw aan een budget van 4000,- €.


Download hier het volledige dossier.